ÚVOD DO ÁJURVÉDY, úvod do ájurvédské psychologie a filosofie.             

TRIDÓŠ – vlastnosti mahabhúty, složení a sídla tridóš. Fungování.

 

ŠARÍR RAČNA, ájurvédská anatomie. Definice a druhy tkání.

 

ÁJURVÉDSKÁ MASÁŽ

 

TRÁVICÍ SOUSTAVA

VAŘENÍ. Filosofie jídla a zpracování v těle, vlastnosti potravin, koření, olejů..

Jak zacházet s jídlem, strava v různých ročních obdobích. Kuchyňská léčba.

Praktická výuka.

 

ÁJURVÉDSKÁ FILOSOFIE

Védská filosofie, řízení celého vesmíru.

Základy sanskrtu.

 

ÁJURVÉDSKÁ PSYCHOLOGIE (manovigján).

Mysl, smyslové orgány a motorické orgány.

 

DINČARJA – denní režim pro život bez nemocí.

Základní znalosti o orgánech.

 

PANČAKARMA, detoxikace těla a mysli.

 

ÁJURVÉDSKÁ DIAGNOSTIKA (jazyk, tvář, nehty, rty, oči, puls..).

Základní znalosti o soustavách (dýchací, trávící, močové, krevní..) a jak vznikají jejich onemocnění.

 

MUZIKOTERAPIE, léčení hudbou.

 

AROMATERAPIE

 

AJUR-JÓGA

 

FARMAKOLOGIE

 

ENERGETICKÉ LÁTKY

 

BYLINY  a jejich vlastnosti pro léčbu nemocí.